Barnmorskemottagningen Kumla vårdcentral
På barnmorskemottagningen kan vi hjälpa dig med preventivmedel och råd kring din sexuella hälsa. Du kan också komma till oss för att testa dig för könssjukdomar eller för att göra gynekologiskt cellprov.
Under graviditeten följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling. Vi hjälper även till med frågor kring graviditet och förlossning. Kontakta oss så snart du vet att du är gravid (har gjort ett positivt graviditetstest).
1177 direkt - en ny digital ingång till vården
Använd gärna 1177 direkt när du behöver söka vård. Logga in med e-legitimation och svara på frågor om dina symtom när som helst under dygnet. Vi hjälper dig via chatt eller video under tjänstens öppettider.
Läs mer och starta ditt ärende i 1177 direkt här
Du kan självklart ringa och boka telefontid som vanligt om du vill. Har du ett pågående vårdärende använd e-tjänsten Skicka meddelande i pågående vårdärende.
Telefonnummer
019-602 91 20Telefontider
Måndag-Fredag 07:00-16:30
1177 direkt
Logga in med bank-id och svara på några frågor om dina symtom så får du råd eller kontakt med vårdpersonal under våra öppettider.
Logga in på 1177 direkt Region Örebro län (e-legitimation krävs)
Använd våra e-tjänster
Med våra e-tjänster kan du till exempel förnya recept, boka tid för flera olika typer av besök och omboka eller avboka din tid.
Telefonkontakt med vårdcentralens mottagningar
När du ringer till oss får du en telefontid när vi ringer upp dig. Om tiderna har tagit slut kan du pröva igen lite senare. Vi lägger ut fler telefontider under dagen.
När vi sedan ringer upp dig på telefontiden kan du få rådgivning direkt eller så bokar vi tid för ett besök.
Vänta barn
Information och stöd till blivande föräldrar.
För dig som är ung
Du kan kontakta barnmorska på vårdcentralen, men du kan även vända dig till ungdomsmottagningen till och med det år du fyller 22. Vi hjälper dig med frågor om sexualitet, graviditet, identitet och preventivmedel.
Samordnat medicinskt omhändertagande (SMO)
På Kumla vårdcentral pågår pilotprojektet Samordnat medicinskt omhändertagande (SMO). Det riktar sig till vuxna personer från 18 år med omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar och syftar fånga upp dessa individer och hjälpa till i vården. Här kan du läsa mer
Snart dags för höstens vaccination
Nu vaccineras alla personer som är 65 år eller äldre och personer som tillhör en riskgrupp mot influensa, covid-19 och pneumokocker. För dessa grupper är vaccinationerna gratis. Vaccination skyddar mot allvarlig sjukdom. Boka din tid här (1177.se)
Telefonnummer
019-602 80 00Telefontider
Måndag-Fredag 07:45-16:30
Kontaktcenter hjälper dig med administrativa frågor som till exempel:
- frågor om faktura, betalning och frikort
- lista om dig till denna vårdcentral
- att boka en vaccinationstid
Observera att du inte kan ställa frågor om din vård och hälsa till oss.
Om vi inte kan svara på din fråga så hänvisar vi dig till rätt ställe så att du får kontakt.
Telefonnummer
019-602 92 78Rehabkoordinatorn på din vårdcentral kan ge dig stöd i din sjukskrivning, rehabilitering och återgång i arbete eller annan sysselsättning.
Rehabkoordinatorn kan även ge dig stöd i kontakten med din arbetsgivare.
Du kan kontakta rehabkoordinatorn om du behöver stöd eller har frågor kring din sjukskrivning eller din rehabilitering.
Telefonnummer
019-602 98 17Telefontider
Måndag-Fredag 08:00-16:00
Besöksadress
Fylstamottagningen, Sörbyvägen 8 KumlaSamordnat medicinskt omhändertagande (SMO)
På Kumla vårdcentral pågår pilotprojektet Samordnat medicinskt omhändertagande (SMO) som riktar sig till vuxna personer från 18 år med omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar. I SMO-modellen finns det en vårdlots som arbetar med att stötta den här patientgruppen. Vårdlotsen leder samverkansarbetet framåt genom att:
• Hjälpa målgruppen med att få kontakt med och hitta rätt i vården samordna vårdkontakter
• Planera och delta på olika planeringsmöten
• Erbjuda studiebesök och utredande samtal till nya patienter
• Ge stöd till patienter och närstående i frågor som rör funktionshinderområdet.
Det här sker genom att samarbeta med andra verksamheter inom Region Örebro län och med exempelvis kommunernas vård- och omsorg. Eftersom att patientgruppen kan ha många vårdkontakter inom flera olika verksamheter kommer samverkan med såväl andra delar av hälso- och sjukvården som den kommunala vård- och omsorgen att vara viktigt. Utöver vårdlotsen ingår en läkare, sjuksköterska och undersköterska i SMO-teamet som också har tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut från Vuxenhabiliteringen.
Telefonen bemannas av SMO-teamet på vardagar under dagtid. Vid missat samtal ringer vi upp så snart vi har möjlighet.
Telefonnummer
072-143 96 39Besöksadress
Kungsvägsmottagningen Norra Kungsvägen 10 692 31 KumlaVårdsamordnaren kan fungera som din fasta vårdkontakt efter att du blivit utskriven från vård på sjukhuset. Vårdsamordnaren ger stöd till dig och till närstående för att underlätta samordningen av ditt fortsatta vård- och omsorgsbehov. Vid behov bjuder vårdsamordnaren tillsammans med dig in till en samordnad individuell planering, även kallad SIP.