Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Utlysning dansresidens Ljusnarsberg

Butiken i Hörken utlyser ett residens för yrkesutövande konstnärer inom dans, koreografi, performance/tvärkonstnärliga samarbeten.

Ansök till dansresidenset senast 25 juni 2024

Vad erbjuder residenset?

Residenset pågår i en vecka och innehåller egen studiotid samt två nedslag med producenter Terry Johnson och Sara Bergsmark, där vi tillsammans ser över din verksamhet och tittar på strategier framåt.

Residenset passar dig/er som är i uppstartsfas med ett nytt projekt eller vill ha stöd i att navigera, kontextualisera och planera sin verksamhet.

Residenset, som äger rum i Hörken i Ljusnarsbergs kommun, kan sökas av grupper om 1-3 personer som arbetar tillsammans med en produktion, researcharbete eller annan typ av scenkonstnärligt utforskande. Residenset påbörjas på en måndag och avslutas på en söndag. Detaljerat upplägg för perioden planeras ihop utifrån konstnärernas behov.

Följande ingår

20 000 kronor i arvodering, tur och retur-resa till platsen, traktamente, boende samt fri tillgång till kontor och studio.

Om utlysningen

Residenset genomförs i samarbete med Dans i Örebro län/Region Örebro län. Samverkan inom och/eller arbete i relation till platser inom länet är meriterande i utlysningen.

Om Johnson & Bergsmark

Johnson & Bergsmark är en produktionsplattform bestående av Terry Johnson och Sara Bergsmark. De har sin bas i Stockholm och Hörken och producerar, curaterar och undervisar inom scenkonst.

Falurött hus med vita knutar i trädgård omgiven av av skogsmiljö

Butiken i Hörken

Kontakter

Mia Jonasson-Eklund

Utvecklingsledare: Dans

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 10 juni 2024